Tips til steking av ribbe

En blanding av kontinental inspirasjon og råvarer fra norsk villmark. Dette er et ekte festmåltid der det ikke spares på noe for å få smakssansene i stemning.

Ingredienser (4 porsjoner) 
2 kg ribbe (beregn ca 1/2 kg ribbe pr person)

Slik gjør du:
1. Gni ribben inn med salt og pepper et par døgn før. La den ligge kaldt med svoren ned. Steking i varm ovn.
2. Legg ribben i langpanne med svoren ned, hell på ca 1 dl varmt vann og dekk formen med folie.
3. Settes nederst i ovnen på 200 grader i ca 30 min. Fjern folien ta ribben ut og snu den og sett den på midt i ovnen og stek videre ca 1,5 timer, la stå ca 30 min uten varme. Sil av kraften til saus.
4. Fyr opp ovnen på 250 grader for å få sprø svor la ribben steke ca 10–15 min med døren på gløtt.