butikk@gabbas.no

Ertesuppe

Tradisjonell ertesuppe kokt på spekeknoke.

 

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1 stk knoke av fenalår eller spekeskinke
  • 200 g gule erter
  • 1 stk løk i biter
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk knollselleri (sellerirot) i små biter
  • 2 l vann


Slik gjør du:

  1. Legg ertene i vann over natten. Hell av vannet før du begynner med forberedelsene.
  2. Kok opp knoken, erter, løk og selleri i 2 liter vann. Ha i timian og la alt småputre i 2-3 timer.
  3. Tilsett gulrøtter og purre i skiver når det er 20 minutter igjen av koketiden.
  4. Ta opp knoken og skjær av kjøttet som du har tilbake i suppen. Spe gjerne på med litt annen spekemat. Serveres med poteter og flatbrød.