butikk@gabbas.no

Biff med chilidressing

Biff inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er. Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl kesam
  • 4 ss søt chilisaus
  • 400 g cherrytomat, rød
  • 100 g salatblad
  • 50 g ruccula
  • ½ stk rødløk


Slik gjør du:

  1. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  2. Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.
  3. Rør sammen kesam og søt chilisaus til dressing.
  4. Skyll salaten og del opp salatbladene. Skrell og del løken i båter. Bland salat og løk. 

Server med bakte eller ovnsstekte poteter